Deel 2 - Toegankelijkheid in de praktijk


Betere toegankelijkheid op social media

Scroll down icon

Scrol naar beneden

Een wereldwijd onderzoek onder Facebook-gebruikers toonde aan dat ongeveer een derde van de mensen moeite heeft met zien, horen, spreken, hun gedachten op een rijtje zetten, lopen of iets vastpakken. Aangezien we weten dat meer dan driekwart van de consumenten aangeeft dat posts op social media invloed hebben op hun koopgedrag, is het verstandig om op social media een zo groot mogelijke groep aan te spreken, inclusief mensen met een beperking. Natuurlijk ben jij niet de baas van die platforms en heb je geen invloed op hoe toegankelijk het platform zelf is. Maar er zijn genoeg manieren om toegankelijke content te plaatsen die door zoveel mogelijk mensen gezien wordt.

0%

Ongeveer 78 % van de consumenten zegt dat een post op social media hun aankoopbeslissing beïnvloedt

Betere toegankelijkheid op Twitter

Twitter heeft de laatste paar jaar hard gewerkt aan toegankelijkheid, zeker als het gaat om het posten van afbeeldingen. Dat was een belangrijke overweging, want onderzoek wijst uit dat tweets met afbeeldingen anderhalf keer zo vaak geretweet worden als tweets zonder afbeeldingen.

Afbeeldingen

Het Twitter Help Center geeft stapsgewijze instructies om beschrijvingen toe te voegen aan de afbeeldingen die je plaatst. Zo maak je de afbeelding bruikbaar voor gebruikers met een visuele beperking en mensen die hulptechnologieën gebruiken. Het Help Center biedt ook handleidingen voor het gebruik van Twitter met hulptechnologieën zoals VoiceOver voor Mac, JAWS voor Windows en NVDA voor Windows.

Video

In maart 2019 kondigde Twitter aan dat gebruikers nu vanaf Twitter zelf ondertiteling aan hun video’s konden toevoegen. Een grote stap in de goede richting voor gebruikers met een auditieve beperking, maar ook voor het merendeel van de gebruikers van het platform, die video’s op social media zonder geluid afspelen.

Betere toegankelijkheid op Facebook

Facebook is het populairste sociale netwerk ter wereld, en heeft daarmee de verantwoordelijkheid om een toegankelijke ervaring te creëren voor de miljarden gebruikers. Het Facebook Help Center biedt uitgebreide informatie over toegankelijkheid, waaronder stapsgewijze instructies voor het gebruik van sneltoetsen, schermlezers, ondertiteling voor video’s en meer. De ingebouwde navigatie-assistent van Facebook is een van hun belangrijkste assets op het gebied van toegankelijkheid. Met deze tool kunnen gebruikers van schermlezers en andere hulptechnologieën makkelijker navigeren op Facebook.

Op Facebook kunnen gebruikers beschrijvingen toevoegen aan alle afbeeldingen en video’s, zodat het makkelijk is om bijschriften en beschrijvingen te begrijpen met schermlezers en andere hulptechnologieën. Video speelt een steeds grotere rol op Facebook, dus het is belangrijk om ondertiteling te bieden. Facebook biedt een simpele manier om video’s van ondertiteling te voorzien door middel van het SubRip-bestandsformaat (.srt).

Als je geen alt-teksten aan een afbeelding toevoegt, kan Facebook dat voor je doen. In 2016 lanceerde het platform een algoritme dat voorwerpen en situaties in foto’s herkent en tags genereert die foto’s toegankelijker maakt voor gebruikers met een visuele beperking. Natuurlijk is het beter om zelf beschrijvingen toe te voegen om je afbeeldingen treffend te beschrijven en dit blijft dan ook de aanbevolen methode, maar het is wel een positieve ontwikkeling dat een social media-platform proactief zorgt voor toegankelijke content.

Betere toegankelijkheid op LinkedIn

De website en content van LinkedIn scoort goed op het vlak van toegankelijkheid. Het interne team van het platform heeft duidelijk laten blijken dat ze serieus werken aan het bieden van een toegankelijkere ervaring. Tegelijkertijd biedt de site tot nu toe weinig handvatten voor gebruikers die een beschrijvende tekst aan hun posts willen toevoegen of andere toegankelijkheidsmaatregelen willen treffen. In 2019 merkten gebruikers op dat je alt-tekst kan toevoegen aan afbeeldingen op LinkedIn, maar dat LinkedIn die functionaliteit kennelijk nooit officieel heeft geïntroduceerd en dat maar weinig gebruikers ervan afwisten.

Om alt teksten aan een afbeelding toe te voegen tik je op ‘Foto’ onder in het kader ‘Begin met het schrijven van een bijdrage’, selecteer je de afbeelding die je wilt plaatsen en tik je op ‘Alternatieve tekst toevoegen’.

Betere toegankelijkheid op Instagram

Over het algemeen biedt Instagram een goede ervaring voor gebruikers met een beperking. Instagram is een platform om afbeeldingen te delen, dus als gebruikers een gedetailleerde beschrijving bij hun foto zetten, functioneert die in zekere zin als alt-tekst.

Daarnaast gebruikt Instagram technologie voor voorwerpherkenning waarmee beschrijvingen van foto’s worden gegenereerd voor schermlezers. Toch blijft het aan te raden om een eigen alt tekst toe te voegen aan Instagram-posts, in plaats van terug te vallen op automatisch gegenereerde beschrijvingen. Zodra je je foto hebt bewerkt en eventuele filters hebt toegevoegd, tik je op ‘Geavanceerde instellingen’ en dan ‘Alternatieve tekst schrijven’. Vervolgens sla je de foto op.

Voor video’s op Instagram kun je deze ruimte benutten om een transcriptie op te nemen met citaten, dialoog en beschrijvingen van wat er gebeurt. In september 2020 introduceerde Instagram automatische ondertiteling op IGTV en in maart 2021 begon het platform automatische ondertiteling voor Instagram-stories te testen. Het netwerk gaat dus de goede kant op.

Betere toegankelijkheid op YouTube, Vimeo en TikTok

Of je nu een tutorial maakt, een nieuwe marketingkans aan het verkennen bent, of de keynote-lezing van je laatste congres deelt: video speelt een hoofdrol in de social-strategieën van talloze bedrijven. Videodiensten en sociale kanalen zijn er genoeg, maar de platforms die bedrijven het vaakst gebruiken zijn YouTube en Vimeo.

YouTube

Zorg dat je alle video’s voorziet van ondertiteling, een audiodescriptie en een volledig transcript (als dat enigszins mogelijk is, want een transcript is nuttig voor zowel doven en slechthorenden als mensen met een visuele beperking). YouTube heeft een feature die automatisch ondertiteling genereert voor video’s die korter zijn dan 10 minuten, maar controleer wel even of de tekst klopt met wat er gezegd wordt. Google biedt een eenvoudige handleiding voor het toevoegen van ondertiteling aan video’s.

Vimeo

Ook Vimeo biedt ingebouwde opties voor ondertiteling, compleet met eenvoudige instructies, en gebruikers kunnen ondertitel- en transcriptiediensten afnemen van drie verschillende betrouwbare partijen: 3Play, Rev en Amara.

Kijk uit voor ‘keyboard traps’ als je post op een social video-kanaal. Daarbij kunnen gebruikers die met een keyboard navigeren niet meer weg van je video als ze hem eenmaal hebben geselecteerd, omdat ze de focus niet naar een ander element kunnen verplaatsen. De gebruiker kan dan met het keyboard naar de videospeler navigeren, maar kan daarna niet meer terug naar de beginpagina.

TikTok

TikTok mag dan een van de populairste video-apps van de laatste paar jaar zijn, het platform blijft achter als het gaat om toegankelijkheidsfeatures. Toch kun je verschillende dingen doen om je content op TikTok toegankelijker te maken.

Ondertiteling: met de interne teksttool van TikTok kun je zelf ondertitels toevoegen. Tenzij je een externe ondertiteltool gebruikt, moet je dit handmatig doen in verschillende stappen.

  • Open de app en tik op het plusje (‘+’)
  • Neem een video op of gebruik een bestand dat je eerder hebt opgeslagen en tik dan op het vinkje rechtsonder in het scherm
  • Tik op de knop ‘Tekst’ onder in het scherm om ondertitels toe te voegen
  • Controleer je tekst en tik vervolgens ‘Gereed’ rechtsboven in het scherm

Toegankelijke tekstopmaak: Zorg voor voldoende contrast tussen je tekst en de achtergrond, zodat ook slechtziende en kleurenblinde mensen van je video kunnen genieten. Te weinig contrast maakt het voor iedereen moeilijk om tekst te lezen, of je nu een beperking hebt of niet. Als je tekst in je video wilt zetten, gebruik dan een toegankelijke kleurencombinatie, zoals een wit achtergrondeffect met daarop zwarte tekst. Verbeter de leesbaarheid verder door een schreefloos lettertype te kiezen.

Emoji-marketing kan mensen uitsluiten van het gesprek

Emoji’s zie je overal in onze online communicatie, vooral op social media. Maar hoe vaker merken en bedrijven emoji’s gebruiken als communicatiemiddel, hoe groter het toegankelijkheidsprobleem wordt.

Voor mensen die hulptechnologieën gebruiken, zoals een schermlezer of de feature VoiceOver van iPhone, wordt een emoji voorgelezen in de vorm van een beschrijving (‘lachend gezicht met lachende ogen’) of erger, behandeld als een afbeelding zonder alt-tekst. Niet alleen wordt je communicatie dan een stuk onduidelijker, het is ook nog tijdrovend en vervelend om alle uitgebreide beschrijvingen af te moeten luisteren. Dit betekent niet dat je helemaal geen emoji’s mag gebruiken in je marketing, maar het is aan te raden om er bewust mee om te gaan.

  • Check Emojipedia voor de officiële betekenis van elke emoji
  • Gebruik emoji's spaarzaam
  • Gebruik niet meerdere emoji’s op een rij
  • Plaats je CTA niet na een emoji
  • Gebruik geen emoticons op basis van teksten